Rumored Buzz on θερμομονωση
Wiki Article
Χάρης Τζωρτζάκης: «Η λογοκρισία έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία»
Πλάκες ξυλομάλλου, απλές ή με πυρήνα πολυστερίνης ή πετροβάμβακα για τους τοίχους, την πυλωτή και οποιοδήποτε σημείο όπου η μηχανική αντοχή έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ιδανικά το σπίτι θα πρέπει να επενδύεται ολοκληρωτικά, έτσι ώστε να καλύπτονται όλα ή τα περισσότερα δομικά στοιχεία του με το θερμομονωτικό υλικό.
μπορείτε να δείτε εδώ -> Μόνωση ταράτσας. Τι είναι και πως γίνεται;
Μετά τη θερμομόνωση η ενοχλητική και επιβαρυντική αυτή κατάσταση εξαφανίζεται, όπως επίσης και οι χαρακτηριστικές σκούρες κηλίδες σε ταβάνια, τοίχους και δωμάτια –ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν προσανατολισμό προς τον βορά.
Συνέπεια της υγρασίας συμπύκνωσης είναι η δημιουργία γκρίζων κηλίδων στους τοίχους λόγω της ανάπτυξης μούχλας και της προσκόλλησης σκόνης στις υγρές επιφάνειες.
Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στην πρώτη, αφού παρουσιάζει την μεγαλύτερη ζήτηση και αφορά τον περισσότερο κόσμο. Η θερμομόνωση έχει άμεσο αντίκτυπο στις δαπάνες ενός νοικοκυριού και καλό είναι είσαστε ενήμεροι.
Τώρα αρχίζω να κρυώνω και έχω και υγρασία στο σπίτι. Διαβάστε λοιπόν, ενημερωθείτε και ετοιμαστείτε για τις εργασίες μόνωσης του σπιτιού.
α) η προστασία του κτηρίου ή στοιχείων αυτού από τις θερμικές συστολές διαστολές (που αποτελούν και τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης ρωγμών στα δομικά υλικά).
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους της πολιτικής προστασίας δεδομένων
Πιο συγκεκριμένα, η θερμομόνωση περιλαμβάνει ειδικές διαδικασίες επένδυσης των επιφανειών των κτηρίων με θερμομονωτικά υλικά, με σκοπό να εμποδίζουν τη μεταφορά θερμότητας από και προς το εσωτερικό του εκάστοτε κτηρίου.
Τοποθετούμε τις μαρμαροποδιές των παραθύρων, αφού μετά το πέρας here των εργασιών θα πρέπει να προεξέχουν από την μονωμένη επιφάνεια.
Κάνουμε επιμελή έλεγχο, τοποθετώντας ράμματα, για την επιπεδότητα των προσόψεων που θα μονωθούν.
Υπάρχουν αρκετά κριτήρια για το πώς επιλέγουμε ένα θερμομονωτικό υλικό και αυτά τα έχουμε αναλύσει σε άρθρα μας.